Μπουρεκακια Παρου
Είδος | Dessert |
Περίσταση | Χριστούγεννα |
Region | Greek |
Υλικά
Για τη γέμιση
- 1 Κιλό μέλι (Ζεσταινουμε σε κατσαρόλα)
- 1 Κιλό καρύδι χοντροκομμένα
- 1 ποτήρι του νερού σουσάμι καβουρντισμένα και τριμμένο
- 1 ποτήρι φρυγανιά
- Κανέλα και γαρύφαλλο
- Ξύσμα απο ενα πορτοκαλί
Για τη ζύμη
- 1 ποτήρι νερού φυτινη
- 1 ποτήρι νερού ,μισό σπορέλαιομε μισό ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού πορτοκαλάδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 βανίλιες
- Ξύσμα απο ενα λεμόνι
- Αλεύρι περίπου 1 κιλό (,όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη)
Οδηγίες
Για τη γ'εμιση | |
Βήμα 1 | |
Κρυώνουμε τη γέμιση και πλαθουμε ,βουτώντας τα χέρια μας σε νερο ,πιο μικρα μπαστουνακια | |
Για τη ζύμη | |
Βήμα 2 | |
Τα πλαθουμε στο χέρι μας και κλείνουμε μεσα τους τα Μπάστουνακια που εχουμε ηδη φτιάξει .Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φουρνο στους 180• μεχρι να πάρουν Χρώμα ,~20',τους ραντιζουμε αμεςως με ανθονερο & τους βουτάμε σε ζάχαρη άχνη |
Σκαλτσουνια Παρου
Χρόνος ψησίματος | 20 minutes |
Είδος | Dessert |
Περίσταση | Χριστούγεννα |
Region | Greek |
Υλικά
Για τη γέμιση
- 1 Κιλό μέλι
- 1 Κιλό καρύδια χοντροκομμένα
- 1 ποτήρι φρυγανιά
- Κανέλα και γαρύφαλλο
- Ξύσμα απο ενα πορτοκαλί
Για το φύλλο
- 1 Ποτηρί χυμός πορτοκαλί και μανταρίνι
- 1/2 Κρασοπότηρο σπορέλαιο
- 3/4 Ποτήρι του νερού Νερο
- Λίγο αλάτι και αλεύρι περίπου 1 κιλό για ολες τις χρηςεις (όσο πάρει για να γίνει μια σφιχτή ζύμη ,να ξεκόλά και να ανοίγει)
Οδηγίες
Βήμα 1 | |
Κρυώνουμε τη γέμιση και πλαθουμε ,βουτώντας τα χέρια μας σε νερο ,μικρα μπαστουνακια | |
Βήμα 2 | |
Ανοίγουμε φύλλο λεπτό ,καλύτερα με μηχανάκι και τοποθετούμε τη γέμιση κατα μήκος ,διπλωνουμε και κόβουμε ημικυκλικά τα σκαλτσουνια Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φουρνο στους 180• μεχρι να πάρουν Χρώμα ,~20' Οταν κρυώσουν τα ραντιζουμε με ανθονερο & τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη |