Σκαλτσούνια Πάρου

Παραδοσιακά σκαλτσούνια Πάρου. Εδώ σας δίνω την οικογενειακή μου συνταγή για τα Σκαλτσούνια Πάρου, το παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό. Φτιάχνεται συνήθως τα Χριστούγεννα αλλά και σε περιόδους νηστείας. Μπόλικο καρύδι, μέλι, σουσάμι και μπαχαρικά στη γέμιση.

Κρυώνουμε τη γέμιση και πλάθουμε, βουτώντας τα χέρια μας σε νερό, μικρά μπαστουνάκια.

Ανοίγουμε φύλλο λεπτό ,καλύτερα με μηχανάκι και τοποθετούμε τη γέμιση κατα μήκος ,διπλωνουμε και κόβουμε ημικυκλικά τα σκαλτσουνια
Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φουρνο στους 180• μεχρι να πάρουν Χρώμα ,~20′
Οταν κρυώσουν τα ραντιζουμε με ανθονερο & τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Πληροφορίες

Scroll to Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.