Παραλίες της Πάρου

Η Πάρος ως τόπος ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές κερδίζει τον κάθε επισκέπτη με την ποικιλία και την ομορφιά των παραλιών της σε όλη την έκταση του νησιού. Παραλίες για κάθε γούστο, οργανωμένες, λιγότερο πολυπληθείς, μικρές με φυσικά κολπάκια, με εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και για ό,τι άλλο επιθυμήσει κανείς κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

Η Πάρος ως τόπος ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές κερδίζει τον κάθε επισκέπτη με την ποικιλία και την ομορφιά των παραλιών της σε όλη την έκταση του νησιού. Παραλίες για κάθε γούστο, οργανωμένες, λιγότερο πολυπληθείς, μικρές με φυσικά κολπάκια, με εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και για ό,τι άλλο επιθυμήσει κανείς κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Μέσω του άριστου οδικού δικτύου που διαθέτει το νησί, οι παραλίες όλες γίνονται εύκολα επισκέψιμες και υπόσχονται αξέχαστες στιγμές.

Αγία Ειρήνη

Η Πάρος ως τόπος ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές κερδίζει τον κάθε επισκέπτη με την ποικιλία και την ομορφιά των παραλιών της σε όλη την έκταση του νησιού. Παραλίες για κάθε γούστο, οργανωμένες, λιγότερο πολυπληθείς, μικρές με φυσικά κολπάκια, με εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και για ό,τι άλλο επιθυμήσει κανείς κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Μέσω του άριστου οδικού δικτύου που διαθέτει το νησί, οι παραλίες όλες γίνονται εύκολα επισκέψιμες και υπόσχονται αξέχαστες στιγμές.

Αλυκή

Στα νότια της Πάρου βρίσκεται το μικρό γραφικό χωρίο που κατοικείται κυρίως από ψαράδες. Μεγάλη προσφορά από καταλύματα κυρίως για ήσυχες διακοπές οικογενειών που εκμεταλλεύονται τις ωραιότατες παραλίες του χωριού. Ήσυχη θάλασσα με διάφανα νερά μακριά από τα δυνατά μελτέμια και μικρά δέντρα συνθέτουν το τοπίο στην περιοχή.
Εύκολη πρόσβαση με λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Αμπελάς

Πολύ κοντά στη Νάουσα βρίσκεται το γραφικό χωριό Αμπελάς με τον έντονα νησιώτικο χαρακτήρα. Εκεί μπορεί κανείς να κολυμπήσει στο λιμανάκι, στον μικρό κόλπο ή να αναζητήσει μία ακόμη πιο ήσυχη επιλογή στον Άσπρο Γκρεμό με τα ζεστά νερά. Παντού υπάρχει φρέσκο ψάρι στα εστιατόρια της περιοχής. Μια ξεχωριστή ανάπαυλα και ηρεμία πολύ κοντά στην πολύβουη Νάουσα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό περιηγητή.
Φτάνετε στο χωριό και τις παραλίες του με λεωφορείο από τη Νάουσα ή με ιδιωτικό όχημα.

Σουβλιά – Δελφίνι

Στα νότια της Παροικιάς πολύ κοντά στην πόλη μπορεί να αναζητήσει κανείς την παραλία Σουβλιά. Ομαλό βάθος, άμμος και πετραδάκια την κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή σε οικογένειες. Εύκολα επισκέψιμη ακόμη και με τα πόδια, με όχημα ή και με λεωφορείο

Δρυός

Στο χωριό Δρυός που βρίσκεται ανατολικά της Πάρου βρίσκεται η ομώνυμη παραλία που ακολουθεί το μοτίβο της περιοχής που σφραγίζεται από την παρουσία του νερού που ευνοεί τη χλωρίδα και προσφέρει μια όμορφη εικόνα με τα φυτά και τα γαλάζια νερά. Στην περιοχή υπάρχει και μαρίνα για ιδιωτικά σκάφη ενώ η παραλία είναι απρόσβλητη από τους δυνατούς ανέμους. Φυσικά βράχια δημιουργούν μια μορφή σπηλαίων, τους «νεώσοικους» γνωστούς από την αρχαιότητα. Ευχάριστη παραμονή στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων. Ο περιμετρικός δρόμος του νησιού οδηγεί εύκολα στο χωριό και τις παραλίες του με δημόσιο λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Φάραγγας

Μετά το χωριό Αλυκή σε απόσταση περίπου 16 χλχ από ένα μυστικό σχεδόν δρομάκι φτάνουμε στην παραλία του Φάραγγα που μοιάζει με κρυμμένο παράδεισο. Παράλληλα υπάρχουν στην παραλία οι ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας με δυνατότητες για χαλάρωση και σπορ. Το ανάγλυφο του εδάφους με άμμο, βραχάκια και βλάστηση προσφέρει απόλαυση σε όλες τις ηλικίες και τη ζωηρή αίσθηση των διακοπών ενώ  ταυτόχρονα προσφέρει και την απομόνωση που μπορεί κάποιος να αναζητά.
Πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο μετά την Αλυκή με όχημα.

Καμίνια

Μία ακόμη επιλογή που προσφέρει η Παροικιά πολύ κοντά της είναι η παραλία Καμίνια. Ήρεμα νερά κοντά στο ακρωτήρι του Αγίου Φωκά με το ομώνυμο εκκλησάκι, συνδυάζει τις αρετές των μεγάλων παραλιών Κριού και Μαρτσέλο με μια πιο μοναχική αίσθηση.

Κολυμπήθρες

Ιδιαίτερη τοποθεσία που χαρακτηρίζεται από τους βράχους που παρατάσσονται σε διάφορα σχήματα δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό σε αυτήν την παραλία ακριβώς απέναντι από τη Νάουσα. Πρόσβαση οδικώς ή με καραβάκι από το λιμάνι της Νάουσας.

Κριός

Πολύ κοντά στην Παροικιά, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, βρίσκεται η παραλία του Κριού που προσεγγίζεται γρήγορα με αυτοκίνητο ή καραβάκι από το λιμάνι της πόλης. Μεγάλη παραλία με άμμο και διαυγή νερά με θέα τα άσπρα οικήματα της Παροικιάς. Ιδανική για οικογένειες και νέους με ελεύθερο και οργανωμένο μέρος της όπου μπορεί κανείς να συναντήσει beach bar και εστιατόρια. Στην περιοχή λειτουργεί και κάμπινγκ.

Λωλαντώνης

Στα νότια του νησιού στον κεντρικό δρόμο συναντάμε το μικρό δρόμο που οδηγεί στον Λωλαντώνη. Μοναδικής φυσικής ομορφιάς παραλία με ψιλή πεντακάθαρη άμμο και τα αρμυρίκια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας.

Μαρτσέλο

Ακριβώς μετά την παραλία του Κριού βρίσκεται η παραλία που ονομάζεται Μαρτσέλο. Εκτείνεται σε μεγάλο μήκος με φροντισμένες ακτές και πεντακάθαρα νερά, προστατευμένη από τους ανέμους που προτιμάται από πολλούς λουόμενους. Φτάνει κανείς εύκολα με όχημα ή καραβάκι από την Παροικιά.

Μοναστήρι

Μετά τις Κολυμπήθρες συναντά κανείς το μοναστήρι του Άι – Γιάννη του Δέτη με το ομώνυμο πάρκο και την αμμουδιά που επίσης ονομάζεται Μοναστήρι. Αποτελεί μέρος του χώρου όπου οργανώνονται πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις από το Δήμο Πάρου κατά τους θερινούς μήνες. Ρηχή και προστατευμένη παραλία με πολλές παροχές για τους λουόμενους που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες και τις ηλικίες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει στην περιοχή και η επίσκεψη στο Φάρο του Κόρακα.

Παρασπόρος

Γνωστή παραλία της Πάρου, κοντά στην Παροικιά είναι και ο Παρασπόρος. Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες αλλά και φυσική βλάστηση για σκιά. Εύκολη πρόσβαση οδικώς.

Πιπέρι

Στα βόρεια του λιμανιού της Πάρου σχεδόν μέσα στη Νάουσα βρίσκεται αυτή η αμμώδης παραλία που συνδυάζει τη ζωή στη Νάουσα και τα διάφανα νερά.

Πούντα

Πούντα: μία ακόμη επιλογή κοντά στην Χρυσή Ακτή για όσους προτιμούν το ίδιο τοπίο αλλά ενδιαφέρονται και για τη διασκέδαση στην παραλία αποτελεί η Πούντα. Δυνατή μουσική , μπαράκια, χορός και κολύμπι κάνουν την παραλία απαραίτητο προορισμό για τους νεαρούς επισκέπτες του νησιού.
Πρόσβαση με αυτοκίνητο.

Σάντα Μαρία

Σάντα Μαρία: σε μικρή απόσταση από τη Νάουσα βρίσκεται η μεγάλη αυτή παραλία που διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες και δυνατότητες για δραστηριότητες στη θάλασσα. Από τις πιο όμορφες παραλίες χωρίς πολυκοσμία που προσφέρει τέλεια επαφή με τη θάλασσα και τη φύση.
Πρόσβαση με όχημα από τον κεντρικό δρόμο που συνεχίζει μετά τη Νάουσα.

Πληροφορίες

Scroll to Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.