Το Θαλάμι

Το Θαλάμι απλώνεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, έχει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα και οι άνθρωποί του την θάλασσα την έχουν σπουδάσει. Εδώ, ένα μεγάλο μέρος του μενού το καθορίζει η ημερήσια αλιεία, τα ψάρια είναι πάντα ολόφρεσκα, σωστά τιμολογημένα και τα πάντα μαγειρεμένα χωρίς υπερβολές και φλυαρίες – άρα πεντανόστιμα.

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ταβέρνα σε ολόκληρη την Πάρο που να φωνάζει «καλοκαίρι» σαν κι αυτήν εδώ. Το Θαλάμι απλώνεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, έχει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα και οι άνθρωποί του την θάλασσα την έχουν σπουδάσει. Εδώ, ένα μεγάλο μέρος του μενού το καθορίζει η ημερήσια αλιεία, τα ψάρια είναι πάντα ολόφρεσκα, σωστά τιμολογημένα και τα πάντα μαγειρεμένα χωρίς υπερβολές και φλυαρίες – άρα πεντανόστιμα.

Θαλάμια ονομάζονται τα υποθαλάσσια σημεία που χρησιμοποιούνται από τα ζώα της θάλασσας για φωλιά – άρα η ονομασία του εστιατορίου δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχη, αφού το Θαλάμι θα γίνει η πιο όμορφη γευστική σου «φωλιά», το ορμητήριο για αξέχαστες γαστρονομικές βραδιές, κατά τη διαμονή σου στο πανέμορφο νησί της Πάρου.

Εδώ θα βρεις απίστευτη ρεγγοσαλάτα, έναν εκλεκτό μεζέ, με εντάσεις και αιχμές στη γεύση και μια παιχνιδιάρικη υφή με τα σφαιρίδια των αβγών να γαργαλάνε τη γλώσσα. Υπέροχη κι η ψητή γούνα, μια παραδοσιακή παριανή συνταγή από λιόκαφτο ψάρι, που στεγνώνει και σιγοψήνεται για αρκετές ώρες κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Μετά ψήνεται στα κάρβουνα και γίνεται ένας μεζές για τη σούμα, που σε όσους τον γεύονται μένει αξέχαστος. Σαφώς, ο κατάλογος πλαισιώνεται από κάθε λογής καλούδια, όπως καλαμαράκια ή ντόπιο χταπόδι, τα οποία συνδυάζονται μοναδικά με αποστάγματα κάθε λογής και ντόπια κρασιά.

Λένε πως κάθε ηλιοβασίλεμα είναι μια υπόσχεση για μια όμορφη ανατολή. Ζήσε το στο Θαλάμι!

Πληροφορίες

Scroll to Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.