Πρόταση Χορηγίας για την αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού του Αγίου Φανουρίου

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ”ΑΜΠΕΛΑΣ” ΠΑΡΟΣ
Πάρος 03.07.2022
ΑΡ. Πρωτ 67
Θέμα: Πρόταση Χορηγίας για την αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού του Αγίου Φανουρίου, στον Αμπελά της Πάρου
Με χαρά θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος μας προετοιμάζεται να αναβιώσει το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Φανουρίου, στο λιμανάκι του Αμπελά, την Παρασκευή στις 26 Αυγούστου.
Μετά από πολλά χρόνια & μετά από ένα μεγάλο διάστημα απομόνωσης και φόβου , η αναβίωση του πανηγυριού μας, ενός τόσο πολυτραγουδισμένου εθίμου που εμείς κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, είναι ένα πρόσχημα αλλά και ένα στοίχημα.
Το πανηγύρι είναι το πρόσχημα, το πρόσχημα για αντάμωμα. Αλλά η ουσία είναι, η εσωτερική μας ανάγκη να μην χάσουμε τις ρίζες μας, να ξανά ζωντανέψουμε αυτές τις θύμησες τις πατρογονικές και να τις μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά.
Το πανηγύρι είναι το στοίχημα. Το στοίχημα στο να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι αυτής της ιστορικής μας συνέχειας.
Κατανοώντας τις απαιτήσεις αυτής της προσπάθειας, που βασίζεται στον εθελοντισμό, ζητάμε την οικονομική σας υποστήριξη, απαραίτητη για την κάλυψη μέρους των συνολικών εξόδων για μεταφορά τραπεζοκαθισμάτων, λαϊκή παραδοσιακή ορχήστρα, ηχητική και φωτιστική κάλυψη, δημιουργία εξέδρας, έξοδα προβολής & οργάνωσης , τροφοδοσίας κ.α.
Οι υποστηρικτές της δράσης μας αυτής θα έχουν ανταποδοτικά οφέλη & σχετικές αναφορές, όπως προβολή στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, προβολή στις αφίσες κ.α.
Γυρνάμε πίσω λοιπόν… με επίκεντρο την εορτή των Αγίου Φανουρίου και υπό την σκέπη του, επιχειρούμε να αναβιώσουμε τη χαρά του πανηγυριού, τη χαρά του ανταμώματος, τη χαρά της παρέας με τα καλαμπούρια της, με τις μυρωδιές που ψήνονται, τα ποτήρια που τσουγκριζονται, με τη συνοδεία του βιολιού & του λαούτου … και ας κρατήσουν οι χοροί…
Σε αυτό το στοίχημα σας θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες.
Σας περιμένουμε να γευτούμε παρέα ένα πραγματικά παραδοσιακό πανηγύρι κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο λιμανάκι του Αμπελά!
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Στέλλα Φυρογένη-Αντιπαριώτη Ιωάννα Τσεβα

Πληροφορίες

Scroll to Top
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.